top of page
Search

Yeni İş Fikri Bulmak

Updated: Oct 20, 2021

Bu süreçten başarılı bir şekilde çıkmanın yolu bulduğunuz bir fikre bakabildiğiniz birçok farklı açıdan bakmaya çalışmaktır.


Biraz ilhama mı ihtiyacınız var? İşte sizi düşünmeye başladığınız an itibariyle heyecanlandıracak fikir geliştirmeye başlamak için ipuçları:




KENDİ SIKINTILARINIZI DÜŞÜNEREK BAŞLAYIN

  1. Kendi hayatınızı düşündüğünüzde size gerçekten sinir bozucu ve sıkıntılı gelen ve çözüm bulmak istediğiniz neler var?

  2. Günlük hayatınızda düzenli olarak yaptığınız şeyleri nasıl iyileştirirdiniz? Daha verimli, daha hızlı ya da daha ekonomik olarak…

NİŞ BİR KİTLE İÇİN PROBLEM ÇÖZÜN

  1. Belirli bir konu hakkında elektronik posta listesi oluşturun ve bu kişilere hayatlarında en sıkıntı çektikleri şeyleri sorun.

  2. Belirlediğiniz konu hakkındaki forumlara girerek problem analizi yapmaya çalışın. İnsanların belirlediğiniz konu hakkında ne gibi gerçek ihtiyaçları var?

MECVUT KURUMSAL İŞİNİZLE İLGİLİ YENİ BİR İŞ FİKRİ BULUN

  1. Şirket içindeki işleyişe baktığınız zaman süreçler nasıl iyileştirilebilir? Teknolojiyi de entegre ederek nasıl bir iyileştirme yapabilirsiniz?

  2. Birlikte çalıştığınız insanlara baktığınız zaman; nasıl işlerini daha iyi ve mutlu yapabilmelerini sağlayabilirsiniz? Bir şirket çalışanlarını nasıl mutlu ve en iyi performanslarını gösterebilecekleri hallerinde tutabilir?

  3. Şirketin tedarik zincirine baktığınız zaman; bu süreç ve akış nasıl daha verimli bir hale getirilebilir?

TREND ANALİZİ YAPIN

  1. Trendleri çok yakından takip ederek herkesten önce haberdar olsaydınız; bu bilginizle nasıl ürünler geliştirmek isteriniz? Bu nasıl bir iş olurdu?

  2. Bir konu seçip o konuyla ilgili tüm kaynakları tüketene kadar okuyun ve her bilgiye sahip olun. Bu bilginizi kullanarak gelecek trendlerini tahmin etmeye çalışıp bunu bir iş fikrine dönüştürmeyi deneyin.

KENDİ TUTKUNUZU VE GÜÇLÜ YANLARINIZI İŞE DÖNÜŞTÜRÜN

  1. En son çalıştığınız işe baktığınız zaman; iyi yaptığınız ve yapmaktan hoşlanmadığınız noktaları belirleyin. Farklı iş modelleri ve endüstrileri düşündüğünüz zaman yapmaktan hoşlandığınız şeyi daha fazla yapabileceğiniz iş hangisi olurdu?

  2. Yapmaktan hoşlandığınız ve bedavaya bile yapmaya razı olacağınız şeyler nelerdir? Bu isteğinizi bir iş modeline nasıl dönüştürebilirdiniz?

Kim bilir yukarıdaki her bir sorunun yanıtı belki yakında sizin için yeni bir iş fikrine dönüşebilir ve siz de çok başarılı işler çıkartabilirsiniz. #nedenolmasın


Sevgiler


Ayşe Serra Saygılı




9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page