top of page
Search

Yeni Tüketiciler: 2022

Updated: Oct 31, 2021

Ne oluyor dünyada? Takip etmesi bile çok zor bir hale geldi gerçekten.


Fakat ipleri elden bırakmayalım ve akışı mutlaka takip edelim çünkü markalarımızın tüketicilerle bağlarını kopartmaması ve hatta güçlendirebilmesi için bu yeni davranış modellerinin nereye evrildiğini farkında olmamız ve buna adapte olmamız gerekiyor.


Peki tüketicilerde tam olarak ne değişiyor?





Öncelikle 2022'de tüketiciler için önemli olan bazı aksiyon noktalarından bahsetmek istiyoruz:


  1. Sade(Yalın) hayat önem kazanıyor: Tüketiciler hayatın karmaşası ve belirsizlikten çok yoruldu. Artık hayatlarında markaların onlara birden fazla seçenek sunmasına bile tahammülleri kalmadı. Bu dönemde sadeleşme ve eleme ön planda olacak.

  2. Canlı yayın furyası: Fiziksel dünyadan uzaklaşmaya başladıkça dijital dünyadaki gerçekliği artırma motivasyonu içindeyiz. Bu nedenle markalar tüketicileri daha gerçek bir dünyaya dahil edebilmek için canlı yayın akışlarını ön plana çıkarmaya başladılar.

  3. AR/VR kolaylığı: Gerçek dünya ile dijital servisleri birbirine bağlamak için artırılmış gerçeklik ile artık online’daki ürünleri de üzerimizde ya da evinizde görme şansı yakalayabileceğiz.

  4. Talebe hızlı yanıt: Pek de başka şansımız olmamasıyla beraber yükselen online alışveriş trendinde tüketiciler sipariş ettikleri ürünlere daha hızlı ulaşma beklentisi içindeler. Bu beklentiyi karşılamak üzere markalar şimdiden grup siparişi alma ve anında teslim üzerine stratejiler geliştirmeye başladılar.

Görünüşe göre dijital dünyada işler hızla ve tabiki caizse "gümbür gümbür" geliyor. Fakat bizim bunu yaparken unutmamamız gereken çok önemli bir konu var ki o da "insani iletişimi kaybetmemek".


Dijital dünya bizim hayatımızı kolaylaştırıyor olsa da teknolojinin yapısı nedeniyle duygusal tarafımızı bu platformlara yansıtmak konusunda tehdit altındayız. #amandikkat


Peki, gelelim tüketici segmentlerine...


İşte ezber bozan, bildiğimiz tüketici segmentleri ve profillerini değiştirecek yeni tüketiciler kim? Ne yapıyorlar ve ne istiyorlar?

Özellikle insan davranışlarında bugün başımıza gelen durumların davranışsal etkilerini 1-2 yıl sonra görmemiz çok muhtemel. Bugün pandemi döneminde yaşadıklarımızın da tüketici davranışlarını ağırlıklı olarak 2022 yılında göstermesi bekleniyor.


Yapılan bir araştırmaya göre 2022’de internet ağında birbiriyle bağlı olan cihaz sayısının 29 milyar olması bekleniyor. Bu da dünyadaki toplam nüfusun üç katı demek. Dijitalleşmenin hızla gelişmesi nedeniyle tüketiciler birbirlerinin duygu durumlarından oldukça hızlı etkilenmeye başlayacakları bir döneme giriyorlar. Biraz sonra tanıyacağınız bu tüketici segmentlerinde de hem dijitalleşme etkilerini hem de post-pandemi davranışlarını görebilirsiniz.


Bu yeni dönemde üç tüketici profilini ortaya çıkartıyor:

  • Netlik Seven Dengeciler

  • Yerini Sahiplenenler

  • Gerçekçi İyimserler

1) NETLİK SEVEN DENGECİLER: Bir süredir içinde bulunduğumuz ve bir süre daha bulunmamız gerekecek olan bu kronik belirsizlik döneminin duygusal etkilerinden yorulan tüketiciler, hayatlarının içinde artık sürdürülebilir bir netlik arıyorlar. Kişisel gelişime önem vermeye devam ederken teknoloji nedeniyle maruz kaldıkları aşırıktan da oldukça yorulmuş durumdalar. Teknolojinin desteğiyle kilosunu, sağlığını, çalışma zamanlarını, trafikte geçen zamanını ve öğrenme deneyimlerini kaydederek analiz eden ve geliştirmek için çaba sarfederken “yetersizlik” hissine kapılmaya başlamaktan da oldukça rahatsız.

Önümüzdeki dönemlerde kendisiyle barışıp, fiziksel durumunu ve sosyal durumunu olduğu gibi kabul ederek tutarlı bir düzen içinde kalmayı hedefleyen bir davranış modeli içinde olacakları öngörülüyor. Bununla beraber markaların ve yeni dünyanın kendisine sunduğu çeşitlilikten ve sürekli olarak "seçim yapmak" zorunda bırakılmaktan da son derece bıkkın.

Aldi süper marketleri bu trendi ele alarak market içinde en iyi ürünlerden yalnızca 1 marka ve tür seçerek tüketicilerin seçim yapma ve karar verme mekanizmalarını rahatlatmayı amaçlıyor. 2) YERİNİ SAHİPLENEN DİNGİNLER: Görüldüğü üzere herkesin bir nefes boşluğu ve sakinliğe ihtiyacı var. Bu segmentte de aidiyet duygusu ve olduğu yerden memnun olma davranışı yükseliş gösterecek. Bölgeselleşme ve lokalleşmeyle beraber hayatlarını daha yalın ve sakin bir rotada ilerletmeyi tercih ederken tüketim davranışlarını da kendi komünitesinin üretimi olan ürünler ve markalardan tercih edecekler. Önceki dönemler kadar kalabalık ve büyük bir hayattan ziyade kendi komünitelerinde sosyal ilişkilerin daha yakın ve rahat olduğu, kendilerini daha özgür ve gerçek hissettikleri bir yaşam tarzı arayışına girecekler. Yaşam tarzları içinde kendilerini dış manipülasyona kapatmaya uğrayan bu grup kendilerini yoracak ve tüketecek tüm hayat yaklaşımlarında kaçınıyorlar. İş hayatlarında da bu yaklaşımı benimseyen bu grup için iş ve özel hayat dengesi önem kazanıyor ve yoğun çalışma saatlerine ve şirketlerin kendini tüketmesine direnç gösteriyorlar. Bu kişiler toplum içinde yalnızca bu tip zorluklara maruz kalanlar değiller, aynı zamanda lider karakterli oldukları için bu yaklaşımlarını uzun vadede şirket kültürlerine de aşılamayı amaçlıyorlar. Tüketim ve harcama alışkanlıkları da ağırlıklı olarak kendi komünitesine fayda ve anlam kazandırma motivasyonuyla gerçekleşecek. Bu kişiler modayı yeni aldıkları şeyler ile değil evlerinde varolan parçaları yeniden kullanarak yaratmayı hedef alacaklar.

3) GERÇEKÇİ İYİMSERLER: Bu tüketici grubu adından da anlaşılacağı gibi yapıcı ve neşeli tutumunu sürdürüyor fakat bunu Pollyanna'cılık gibi yapmıyor. Daha çok hayatın gerçeklikleri üzerinden kendilerine mutlu olacak sebepler buluyorlar. Toplum her ne kadar ekonomik, sosyal ve çevresel olarak zorluklarla karşılaşıyor olsa da bu grup tüm kaosun arkasındaki gerçekliği ve ilerleyişi görerek takdir edebiliyorlar. Bununla beraber dünya üzerinde bilginin yayılış tarzını da en iyi şekilde analiz etmeyi amaçlıyorlar. Bu ne demek?

Son zamanlarda ana medya ve sosyal medyanın da fazlasıyla çelişmesi nedeniyle yaşadığımız gerçeklik birçok haberle çarpıtılıyor ya da yanlış aktarılıyor. Bu grup bilginin kaynağını gün yüzüne çıkararak aynı zamanda medya manipülasyonlarının da önüne geçmeyi hedefleyecek rasyonel bir grup olacak. Bir diğer yandan uzun süredir içinde bulunduğumuz yüksek anksiyete, stres ve korkunun da neşe ve mutluluğa dönebilmesi için bakış açılarını topluma kazandıracak olan neşeli bir yeni jenerasyon diyebiliriz bu grup için.

"Hayatta negatif olunabilecek çok fazla şey var. Ben ve arkadaşlarım, bizler içimizden geldiği gibi, gerçekten yaşadığımızı hissederek yaşamak istiyoruz bu hayatı. Bunu kim istemez ki" -17 yaşında erkek anket katılımcısı.



14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page